Der er ikke noget bedre end at slippe fødderne fri i sommerbrisen og få dem luftet. Dog er det ikke altid det kønneste syn som rammer dig, når fødderne pakkes ud af bomuldsokkerne og de lukkede lædersko. Her kan du følge 3 simple trin, der giver dig lækre, velplejede og sommerklar fødder.

Vask og fil

Start med at skylle dine fødder under bruseren. Få snavs og fnuller væk, så dine fødder er rene og mere lækre at pleje. Tag herefter et fodbad i cirka 15 minutter og brug en lækker fodsalt til at blødgøre dine fødder. Masserer dine fødder i fodbadet. Gnid fodsalten godt rundt på de hårde og tørre områder.

Efter blødgøringen i fodbadet skal du tørre dine fødder let og herefter file dem. Det kan virke en anelse ubehageligt og du kan blive overrasket over hvor meget hårdt og dødt hud du nemt kan file af. Men du kan være sikker på, at det efterfølgende er en vidunderlig følelse. Skyl det døde hud af under bruseren og tør dine fødder grundigt. Generelt er det vigtigt at du tørrer dine fødder grundigt efter de har været fugtige, også godt ind imellem tæerne. Fugt på fødderne kan fremprovokere fodsvamp, hvilket absolut ikke hjælpe på at gøre dine fødder sommerlækre.

Tip: Hvis du vil gøre fodbadet ekstra lækkert kan du tilsætte lidt olie, der blødgør fødderne yderligere. Det kan være alt fra planteolien på køkkenhylden til et par dråber af lavendelolie, som virker beroligende for fødder og sind.

Vask af fødder

Plej og laker

Fugt er alfa omega for dine fødder. Det er virkelig vigtigt at fugte dine fødder ofte med en god fodcreme. De skal selvfølgelig fugtes efter dit fodbad, men det er også en rigtig god ide at smøre dine fødder ind inden du lægger dig til at sove. Eventuelt kan du tage en bomuldstrømpe på som kan holde på fugten. Dermed har dine fødder ro og fred til at restituere natten over. Vær opmærksom på at nogle fodcremer har den bedste virkning hvis dine fødder stadig er fugtige ved påføringen. Find din fodcreme hos Webapoteket.dk.

På et par lækre velplejede sommerfødder hører der selvfølgelig en sommersprudlende neglelak til. Find en frisk sommerfarve i din neglelaksamling og giv fødderne et feminint touch.

Tip: Ønsker du den ultimative selvforkælelse? Så bestil en pedicure eller en anden selvforkælende behandling med både vask, fil, plejning og pedicure.

Smukke fødder på stranden

Forlæng føddernes sundhed med gode sko

Når fødderne er sommerklar og stolt kan vises frem, så skal det selvfølgelig også gøres i et par flotte sandaler. Hop i et par sandaler til både sommerkjolen, dine shorts og denimnederdelen. Selvom det danske sommervejr ikke altid er til bare ben kan du heldigvis også sagtens have sandaler på til et par lange bukser.

Med dette års skomode kan du finde adskillige sandaler med en god tyk sål, så kroppen ikke mærkes for meget efter for mange dage på en tynd plastiksål. Og husk at fødderne har virkelig godt af luften, så er vejret til det, så vælg sandalerne frem for de lukkede sko.

Tip: Birkenstock-sandalen er absolut anbefalelsesværdig, da dennes sål er designet til at støtte foden bedst mulig. Den er moderigtig og kan fås i mange modeller og farver til en overkommelig pris.

De tre trin kort fortalt; Blødgør dine fødder med et lækkert og plejende fodbad. Fil det hårde og døde hud af. Plej ekstra og ofte med en god creme. Pift sommerstemningen op med en frisk neglelak og vis det flotte resultat frem i et par behagelige og moderigtige sandaler.

Flotte sandaler

Rigtig god sommer!