Dagmarkors – smykket der aldrig går af mode

Mangler du et flot smykke af have om halsen? Ønsker du at finde noget, som aldrig går af mode, og som du derfor kan have glæde af i meget lang tid? Så bør du overveje at anskaffe dig et dagmarkors.

Et dagmarkors er nemlig et yderst populært smykke, som kan anvendes til både hverdag og fest, men det er især også populært at give i konfirmationsgave og dåbsgave. Et dagmarkors kan sammensættes med alle andre smykker og outfits, og selvom det er et smykke af den ældre kaliber, så er det gået hen og blevet utrolig populært og moderne især blandt unge piger. Du kan naturligvis finde dagmarkorset i både sølv og guld, således at der er noget for enhver smag. Guldsmykker holder generelt bedre end forgyldte smykker, men valget er op til dig. Derudover findes det også i mange forskellige størrelser og modeller, så du har mulighed for at vælge lige præcis det dagmarkors, som tilpasser dine krav. Du finder også dagmarkors som armbånd eller som fine øreringe.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af dagmarkors.

Historien om de smukke dagmarkors

Korset hører til Danmarkshistorien, som de fleste nok ved. Det første danske kors blev fundet helt tilbage i 1683 ved Dronning Dagmars grav i Ringsted. Dette kors var pyntet med det smukkeste emaljearbejde, og af netop den grund fik det straks en plads i de kongelige gemakker. Det originale dagmarkors har et billede af Kristus på korset, hvor der øverst oppe stor ‘Jesus Kristus’ på græsk. Dagmarkorset er altså opkaldt efter Dronning Dagmar, og alle de smukke designs, som du kan vælge imellem, er inspireret af det fantastiske emaljearbejde på det originale kors.

Den dag i dag er det altså stadig et af de mest populære smykker blandt unge og ældre kvinder, og et dagmarkors kan pryde enhver kvindes hals, arm eller ører. Så uanset om du er på jagt efter en fin gave, eller du bare ønsker at forkæle dig selv, så er et dagmarkors uden tvivl det bedste bud til hvilket som helst behov.