Derfor skal du overveje minkjakke til vinteren

Ordet mink har du nok hørt en del gange over det forgangne års løb, men nok ikke i forbindelse med det at bære minkpels. Det er lidt en skam, for minkjakken var engang et luksusgode, og det kan den blive igen. Hvor den klassiske minkjakke er en prangende, tyk fætter med brede folder og god vægt, er den moderne minkjakke generelt mere fiks, og du kan finde den i flere farver, former og længder.

Minkjakke med flotte syninger

De fleste minkjakker til kvinder fra moderne tid prøver at kompensere for jakkens tykkelse ved til gengæld at placere vandrette syninger ned langs jakken, hvilket har en slankende effekt. Antallet af syninger varierer, hvor et beskedent antal giver brede ”bølger” ned langs jakken, der maner til ro, mens et stort antal giver talrige folder og byder på et noget mere dynamisk design, hvis du er til det.

Hvad skal farven være?

Minkpels kan farves, så du behøver ikke at slå dig til tåls med den cognacbrune farve, selvom den selvfølgelig også er smuk. Ønsker du en jakke med en tydelig blå farve, der fungerer godt sammen med brede bølger til at give et beroligende udtryk, kan du få fat i sådan én. Eller måske ønsker du en perle-beige minkjakke, der er mere lys og indbydende i farven og nærmest skinner under solen.

Jakker af minkpels i flere længder

Du kan få en minkjakke i en god længde, hvis du ønsker at dække kroppen godt til fra skulder til hæl, men ønsker du en vest, der kun går til lænden, er det også en mulighed. Begge jakker vil ikke være lige aktuelle at have på i en snestorm. Men vil du vise stil og føle dig fri i byen, når du er ude på juleindkøb, er det at gå i kort vest det rette valg. Mulighederne er mange med moderne minkjakker.