Få en lille, men stilsikker garderobe

Alle er nok efterhånden klar over, at vi står midt i en enorm klimakrise, og at vi ganske enkelt ikke kan fortsætte vores enorme forbrug ufortrødent, uden vi selv og alle fremtidige generationer kommer at lide under det. Derfor skal der ske ændringer i vores allesammens forbrugsvaner indenfor alt fra fødevarer, elektronik og legetøj til møbler og ikke mindst tøj.

Vi skal ganske enkelt købe mindre, og når vi så endelig køber noget, skal vi være sikre på, at det er noget lækkert, som vi vil beholde i lang tid og ikke bare smider ud indenfor kort tid. Der er flere skridt eller stadier i forbruget, man bør tænke over – denne mini-artikel vælger at fokusere på tøj.

Brug og reparér, hvad du allerede har

Uanset hvor genbrugt, klimavenligt eller langtidsholdbart tøj, du vil købe, kan det aldrig blive lige så bæredygtigt som at beholde det tøj, du allerede har. Undgå derfor at købe tøj, medmindre du har brug for det.

Køb genbrug

Når du køber genbrugt tøj, eller du får aflagt tøj fra familiemedlemmer mm., undgår du at bidrage til produktionen af nyt tøj, og du sparer derfor kloden for en masse udledninger. Så gør det! Og husk samtidig selv at bidrage ved at aflevere det tøj, du alligevel aldrig bruger, til genbrug, så andre kan få glæde af det.

Køb tøj, der er så lækkert, at du vil bruge det i mange år fremover

I nogle tilfælde kan man alligevel få brug for at købe noget nyt tøj, og så handler det om at købe noget lækkert og godt som f.eks. sportmax tøj. Hvis du køber noget tøj, som du kommer til at bruge i lang tid og kan komme til at indgå i et kredsløb med genbrug i måske flere generationer, vil det godt kunne forsvares.