Flere rammes af sygdom uden reel behandlingsmulighed

Sygdomme uden reelle behandlingsmuligheder findes desværre stadigvæk. Autoimmune sygdomme som alopecia areata vender kroppens eget immunforsvar imod en, så det angriber kroppens egne hårrødder. Dette resulterer i at dem som bliver ramt af sygdommen gradvist mister deres hår.

En sygdom som rammer bredt og tilfældigt

Hvis man bliver ramt af alopecia areata vil man begynde at tabe håret gradvist i forskellige områder. Derfor kaldes sygdommen i dagligtale også for pletskaldethed. Ca. 1.7% af befolkningen bliver ramt af alopecia areata igennem livet. Der er stadigvæk mange ukendte elementer omkring alopecia, men statistikker viser dog klart, at det primært at unge mennesker som rammes af sygdommen. Faktisk er næsten halvdelen af de ramte under 20 år gammel. De fleste vil få håret tilbage i løbet af seks måneder, men mange kan også opleve at pletskaldetheden varer ved i flere år. Langt størstedelen genvinder dog sit hår igen. Dette er vigtigt at huske på, hvis man bliver ramt af sygdommen. Sygdommens mest markante negative virkning er nemlig kraftig påvirkning på selvopfattelse og selvtillid, som et resultat af det pludselige hårtab. Der er heldigvis nye behandlingsmuligheder på vej, men meget tyder på, at der vil gå nogle år før disse kommer på markedet.

Hvad kan man gøre, hvis man bliver ramt

Det er vigtigt at forblive positiv og huske på at symptomerne med alt sandsynlighed selv vil forsvinde igen. Dette kan dog være nemmere sagt end gjort, da mange af os ubevidst har knyttet en del af vores identitet til vores hår. Derudover kan det have en meget chokerende effekt, at håret pludselig falder af i en ung alder og særligt hvis øjenbryn eller andre dele af kroppen også rammes. Som en midlertidig løsning vælger mange at bruge paryk, da dette er en billig løsning, som også minder en om, at sygdomsforløbet er midlertidig og det naturlige hår kommer tilbage.