Fordele og ulemper ved en juicemaskine

Juicemaskiner vælder frem i verden, hvor man kan høre om hvor fantastisk, sådan en maskine er. Men hvor fantastisk er den egentlig? Der er både fordele og ulemper ved en juicemaskine, og det er på tide at bedømme, hvorvidt fordelene vejer ulemperne op.

Mistede vitaminer

Den primære ulempe ved juicemaskiner er, at ingredienserne mister noget af deres næringsindhold, når de bliver lavet om til juice. Maskinerne sorterer nemlig frugtkødet fra, så de vitaminer, der sidder i det, kommer ikke med i din juice. Den næring, der er i frugt og grøntsager findes ikke kun saften. Dog handler det også om hvilken maskine, som du bruger. Typisk indeholder juice fra hurtige maskiner op til 75 % af det originale vitaminindhold, og langsomme maskiner indeholder op til 95 %. Altså, man indtager stadig mange vitaminer, men ikke lige så mange, som hvis ingredienserne var i deres ubehandlede form.

Nem måde at indtage frugt og grønt

Det er vigtigt at huske på, at selvom man ikke får alle vitaminerne, får man de fleste. Dette er super vigtigt at huske, når man overvejer, om man skal have en juicemaskine. Hvis du har tendens til at glemme at spise frugt og grønt i hverdagen, er det en fantastisk idé at drikke dem i stedet for. Det er ofte meget nemmere end at indarbejde dem i madretter, og du får stadig mange af de vigtige vitaminer. Spiser du allerede meget frugt og mange grøntsager, skal du dog ikke skrotte dem i deres ubehandlede form til fordel for juice.

Til hele familien

Endnu en fordel er, at juice er noget, som hele familien kan drikke og nyde. Hvis nu du har juice klar, når I spiser morgenmad sammen, er du sikker på, at både din partner og dine børn får et sundt indslag fra morgenstunden. Det er ikke alle børn, der kan lide at spise frugt og grønt, så det kan være meget mere fristende med et glas juice. På den måde sikrer du, at de får mange af de sunde vitaminer og den nødvendige næring, man finder i frugt og grønt.

Nyd et godt glas juice

Som du kan se, handler det i bund og grund om dine behov. Juice er en rigtig god idé, hvis du har brug for en nem måde at spise frugt og grønt i din hverdag. Selvom den ikke vil give dig alle ingrediensernes vitaminer, vil den stadig give dig en del, og det er uden tvivl bedre end ingen vitaminer. Gør dig selv og din familie en tjeneste med en juicemaskine.