Guldmønter opkøbes!

Hvad er prisen i dag når guldmønter købes? igennem rigtig mange år har de mest almindelige guldmønter, som vi kender været 10 og 20 krone mønterne. Disse guldmønter købes specielt fra perioden i mellem 1873-1931. Som man kan regne ud med perioden, så har disse mønter i dag ikke fået påført en værdi som er gældende. Det som de bruges til i dag er udelukkende samleobjekter. Hvis man har mønter fra flere forskellige årtier, så har man sådan set en del af den danske historie. Der vil nemlig være de danske dronninger og konger derpå, og man vil kunne se hvor meget pengenes værdi har ændret sig i alle de år. Da guldmønter købes ofte så er det udbud og efterspørgsel som vi kender det. Det betyder at en 10 krone fra den periode kan koste et sted i mellem 1400-1500kr, og en 20 krone kan koste 2800-3000kr. Derudover er der selvfølgelig nogle specielle mønter, som for eksempel jubilæums mønten i dag, men der er også den gamle danske kurantdukater, som kan koste op til 4000kr. ofte vejer en guldmønt op til 500 gram, og når prisen skal findes, så tager man vægt x dagpris pr. gram for møntens karat. Det vil altså sige at vægten har en betydning for prisen, og ofte vil vægten også være indgraveret inde i mønten, men hvis den ikke er man nødsaget til selv og veje den. Den normale karat for en guldmønt i dag er et sted i mellem 18 til 22 karat.

Guldmønter opkøbes – du skal vide hvem du kan sælge til

Så tænker du nok hvor man kan få solgt disse guldmønter. Guldmønter opkøbes ofte af virksomheder, som sidder med flere specialister indenfor området. Disse specialister vil komme med et kvalificeret bud, da de har rigtig mange års erfaring indenfor området. Når man beslutter sig for at sælge guldmønter, så kræver politiet faktisk at man har legimitationen i orden. Det vil sige at man skal fremvise pas eller kørekort for eksempel.

Guldmønter opkøbes – tjek om de er ægte hjemmefra

Hvis du er i den situation at du er i tvivl om dine gamle guldmønter er ægte, så er der et gammelt trick som kan hjælpe dig på vej. Man kan nemlig bruge en magnet til at se om de er ægte, da ægte guld ikke vil blive tiltrukket af en magnet.