Hvordan gør jeg min garderobe mere bæredygtig?

Mode og bæredygtighed er for mange to ord, der strider imod hinanden. Men de kan altså sagtens gå hånd i hånd, hvis blot du selv er klimabevidst. Og er det et emne, du ønsker at lære mere om? Ønsker du nemlig at gøre din garderobe mere bæredygtig? Så læs med her. Vi giver dig tips og tricks til en mere bæredygtig garderobe, som er fyldt med mere langtidsholdbart og bæredygtigt produceret tøj. Så lyder det som noget for dig, så læs med her, og lær mere om bæredygtig mode.

Modeindustrien står for 10% af verdens samlede CO2-udledning
Modeindustrien er én af de industrier, der udleder mest CO2. Ja, faktisk står modeindustrien for hele 10% af verdens samlede CO2-udledning, og således er det altså kun olieindustrien, der slår modeindustrien som den mest forurenende industri i verden. Og af netop det grund ville det naturligvis være allerbedst, hvis vi alle kunne stoppe med at købe tøj. Men der er vidst ingen tvivl om, hvorvidt det kommer til at ske eller ej – for det gør det ikke. Når det så er sagt, er der en masse andre ting, du kan gøre, for at passe på vores miljø, uden at stoppe med at shoppe.

Mærk efter og undgå impulsindkøb
Det allerførste du bør gøre, når du ønsker at købe noget nyt tøj, er at stille dig selv spørgsmålet: Har jeg virkelig brug for det her? Det betyder også, at du skal eliminere impulsindkøb. Det er nemlig ofte impulskøb, der ender med at trække støv inde i skabet. Lav i stedet en liste over de items, du ønsker dig, så du kun får købt dem, du enten virkelig mangler eller ønsker dig. Lad sedlen ligge fremme, så du virkelig kan mærke efter i maven i nogle dage.

Genbrug er vejen frem!
Brug desuden en fridag på at udforske det tøj, du allerede har i din garderobe. Sammensæt det på måder, du ikke har gjort før – hvem ved, måske du får opfyldt dine ønsker og behov i noget tøj, du allerede har liggende. Det kan virkelig være en øjenåbner og en rigtig god mode at ’genbruge’ sit eget tøj på. Og viser det sig så, at du virkelig har brug for noget nyt, så kan du med fordel tjekke din lokale genbrug ud først. Jo mere du genbruger, jo mere hjælper du kloden. Og så har du desuden mulighed for at finde nogle helt unikke skatte!