Kræver dit hår ekstra pleje?

Nogle hårtyper kræver lidt ekstra omsorg, hvis ikke skal komme til at se slidt og livløst ud. Det kan for eksempel dreje sig om hår, der er tyndt og fint, hvilket du ikke kan ændre – sådan er det bare. Vælger du derimod at farve eller blege dit hår, udsætte du selv dit hår for stress, og du skal være opmærksom på, at denne proces slider dine lokker.

En shampoo til blond hår kan derfor være en fornuftig investering, ligesom en god balsam ikke bør mangle fra dit arsenal af hårplejeprodukter.

Skånsom hårvask

Når det kommer til at vaske hår, skal du helst undgå at gøre det hver dag. Ved hyppig hårvask kan du risikere at udtørre din hovedbund, eller i det mindste forstyrre dens naturlige miljø for meget. Tænk på, at det er hud, du renser. Vælge derfor et produkt, der ikke affedter din isse alt for voldsomt.

Når det kommer til selve hårene, kan du undersøge markedet for en mild shampoo til blond hår. Og ja, den kan godt bruges til andre hårfarver, og er for eksempel særligt velegnet til gråt eller farvet hår. Mange mennesker har en kombination af lyst og fint hår, og hvis du bliver gråhåret med alderen, kan du opleve, at dine hårstrå ændrer karakter. Nogle får således mere stridt hår, mens andres grånende hårpragt bliver tyndere.

Ekstra forkælelse til det lange hår

Når du har fundet en shampoo til blond hår, som både dit hår og din hovedbund reagerer positivt på, kan du overveje om du har brug for yderligere hårplejeprodukter.

Hvis du har en langhåret frisure og synes, at du har en tendens til at få slidte eller spaltede hårspidser, kan du supplere med en hårbalsam. Det behøver ikke nødvendigvis at være den dyreste, der kan finde. Husk at balsam skal påføres håret, ikke hovedbunden. Det samme gælder hårmasker og lignende.