Mangler du nogle nye kvalitetssko?

Der er mange forskellige tendenser i verdenen, når det kommer til mode. Når først der er sat nye trends for moden, er det ofte noget, som mange af verdenens lande følger. Det gode ved dette er, at kommer der først en trend i modebranchen, så er det noget, som de fleste producenter og forbruger følger. Når der snakkes om tendenser i modebranchen, menes der ikke, om forårets farver bliver blå eller sort, eller om bukserne skal stumpe eller ej. Med tendens menes der mere generelt set. En af de tendenser, som præger modeverdenen, er idéen om slow fashion. Slow fashion er et begreb over, at man begynder at gå væk fra 4 forskellige kollektioner om året, så man i højere grad laver færre kollektioner, som kan bruges længere.

Hvad betyder slow fashion for skobranchen?

Der er selvfølgelig forskel på tøjbranchen og skobranchen, da skobranchen ikke i lige så høj grad som tøjbranchen er præget af fast fashion eller mange forskellige kollektioner, som kun kan sælges i få måneder grundet sæsonfarven. Selvom at skobranchen er mere slow fashion, så bidrager det kun positivt til skobranchen, at tøjbranchen begynder at blive mere fokuseret på få og langvarige kollektioner, da det gerne skulle ændre forbrugerens synspunkt. Dette snakker også ind i en anden tendens, nemlig kvalitet fremfor kvantitet.

Bedre kvalitet vinder

Vi vil i højere og højere grad hellere betale mere for at par støvler, som er lavet i et godt materiale, end vi vil have flere forskellige støvler i dårlig kvalitet for sammen mængde penge. Denne tendens er godt for et brand som paul smith sko, der er kendt for at lave sko i meget høj kvalitet. Paul Smith sko er så også kendt for prismæssigt at ligge i den dyre ende, så en tendens om at forbruge mindre og satse på kvalitetsprodukter, er nok lige efter Paul Smiths ånd.