Opmærk dit barns tøj

Når du opmærker dit barns tøj, gør du både dit barn, pædagoger og dig selv en kæmpe tjeneste. Med navn i tøjet er det hurtigt at se hvem tøjet tilhører, når pædagogerne finder en bluse forlagt på gulvet. Er tøjet havnet hos et forkert barn, er det også nemt for andre forældre at lægge tøjet rigtigt på plads, når der er navn i det. I stedet for bare at lægge det i naborummet.

Navn i tøjet giver mere selvstændige børn

Opmærkning af tøjet hjælper ikke kun de voksne med hurtigere at kunne finde den rette ejermand. Små børn kan hurtigt lære at genkende deres eget navnemærke og lære hvilket ting, der er deres egne. Det er trygt for børnene at kunne kende deres egne ting – og børnene får en følelse af succes, når de har styr på deres tøj. Med navn i tøjet er risikoen for at trøjen bliver væk væsentligt mindre. Det har også værdi for barnet, fordi børn ofte knytter sig til deres ting og bliver kede af det, hvis deres yndlingstrøje bliver væk.   

Hvilken opmærkning til tøj er den bedste?

Det kan være svært at svare på, for der findes mange typer opmærkning af tøj, og det der fungerer for én forælder er måske ikke den optimale løsning for en anden forælder.

Til gengæld ved vi, at den mest populære form for opmærkning til tøj i disse år er de smarte selvklæbende navnemærker. Navnemærket fra https://www.ikastetiket.dk er et godt bud på en nem og effektiv måde at opmærke børnetøjet på. Navnemærket fungerer ligesom et klistermærke. Du tager det af arket og sætter det fast på vaskeanvisningen i tøjet. Når der er gået 24 timer, kan du vaske tøjet i vaskemaskinen akkurat som du plejer. Det anbefales dog kun at vaske tøj med navneklistermærker ved 40 grader.

Som alternativ til Navnemærket er strygemærker, navnebånd, tekstiltusch eller navnestempel. Hvis du har brug for navnemærker, der kan vaskes ved kogevask er strygemærker klart det bedste valg. Skal det derimod være meget billigt skal du gå efter tusch eller stempel. Navnebåndene er geniale til hjemmestrik og giver et meget flot og pænt resultat.