Sådan dækker du dit bord efter årstiderne

En flot borddækning er noget, alle sætter pris på. Hvis borddækningen ikke fanger blikke, så er det ikke en dårlig ting. Men det gør altid lige noget ekstra ved en hyggelig aften, at bordet ser flot ud. Det er noget, folk lægger mærke til, og noget, de vil huske.

Har du planer om en middag for din familie, du ikke har set i lang tid? Eller synes du blot, det altid er rart med nogle ideer til, hvordan du kan dække bordet, når du engang får gæster? Så er du kommet til det helt rette sted.

Vinterbordet

Det meste af vinterhalvåret står i julens tegn. Julebordet kan gøres flot og hyggeligt med meget få ting. Har du et juletræ, der skal skæres lidt til, så lad være med at smide de afskårede grene ud. Gem dem og læg dem på bordet, når du får gæster hen over julen. Sæt nogle lys i nålegrenene. Det er en måde at bringe naturen ind og samtidig skabe en god julestemning. Når I sidder der på jeres spisebordsstole og kan dufte granen, så kan man næsten ikke andet end at komme i godt humør.

Generelt er vinterbordet altid indbydende med en masse stearinlys, der kan varme lidt om de kolde kroppe.

Sommerbordet

Hvad tænker du, når du tænker sommer? Varme og glade dage. Det er i hvert fald det, de fleste tænker, når de tænker på sommeren. På dit sommerbord skal der derfor altid stå noget forfriskende. En skål med vindruer eller andre sommerfrugter, der er læskende og kan give lidt sukker og væske i de varme dage.

Til middagsbordet skal der lyse farver til. Sommeren er en lys årstid, og derfor er lyse farver meget passende. Når man går og har det varmt, har man brug for noget friskt og lyst at kigge på, det er klart.