Sådan kobler du af i en travl hverdag

I en travl hverdag kan det være svært at få tid til at koble af og slappe af – og for mange sker det faktisk først, når vi når holder ferie. Det er dog ikke sundt aldrig at få slappet ordentligt af og det kan faktisk i værste fald føre til stress. Vi har derfor her samlet nogle tips til, hvordan du kan koble ordentligt af i en travl hverdag, så du er frisk til en ny dag.

Få dig en hobby

Vi taler ikke her om en sport eller endda en fysisk aktivitet. Det kan nemlig stresse mere end det umiddelbart får dig til at slappe af. Det kan dog hjælpe dig med at slappe af at finde en aktivitet, som giver dig ro og mulighed for fordybelse. Det kan f.eks. være yoga eller håndarbejde af en slags – eller noget hvilket som helst andet, som kan trække din opmærksomhed væk fra alt muligt andet. Det kan også blot være at læse/lytte til en bog eller en podcast, som kan hjælpe dig med at slappe af, imens du foretager dig andre ting, som alligevel skal ordnes i en travl hverdag, som f.eks. madlavning, opvask eller vasketøj.

Husk sofa-tiden

Når du render rundt hele tiden, får du aldrig sat dig ned og trukket vejret efter en lang dag. Det er derfor meget vigtigt, at du husker på at få sat dig ned og slappet af, inden du går i seng. Hvis du gør det til en fast rutine hver eneste dag, vil du hurtigt mærke en kæmpe forskel. Du vil bl.a. mærke, at du har mere energi i hverdagen. Det behøver selvfølgelig ikke være sofaen, du sætter dig i. Det er faktisk lige meget. Det kan også være f.eks. på terrassen eller i en hængekøje i stil med disse. Det vigtigste er, at du tager dig tid til at slappe af og lave ingenting, inden du smutter i seng.

Husk sund kost og motion

En usund livsstil gør kun problemet værre, så selvom en fedtet burger i ny og næ kan være godt for sjælen, så er det altså ikke en løsning i længden. Det er derfor vigtigt, at du husker på at spise sundt og dyrke motion, så både din krop og sind er klar på alle udfordringerne. Mange slapper også af, når de f.eks. laver lækker mad eller dyrker motion.

Få nok søvn

Der er simpelthen intet mere ødelæggende for din motivation og produktivitet i hverdagen end dårlig søvn. Det er derfor meget vigtigt at du husker på at få de 8 timers søvn hver eneste nat. Det kan være en god idé at have en bestemt sengetid hver dag – også i weekenden – så du er sikker på at få nok søvn.