Tykt garn er populært som aldrig før

Længe har tyndere garn været det mest populære at strikke med. Mange opskrifter har brugt tyndere garn som original-garnet, hvilket har resulteret i, at tykt garn tit er blevet overset. Det tyndere garns popularitet kan skyldes, at det færdige resultat minder meget om maskinstrikket strik.

Tyndere garn kan bruges året rundt, hvorimod tykt garn fungerer bedst i det koldere vejr. Hvor tyndere garn giver et mere fint udtryk, giver tykt garn et mere chunky og moderne udtryk, hvilket på det seneste er blevet mere og mere populært.

Læs med videre, og bliv introduceret for tykt garn fra forskellige producenter til pind 6-10.

Skift tyndt garn ud med tykt garn

Dit valg af garn har stor betydning for, om dit strik får et helt andet udtryk end originalopskriften. Når man strikker med tykt garn, bliver man hurtigere færdig med strikkeprojektet, end hvis man valgte et tyndere garn. Tykt garn giver det færdige resultat et chunky og moderne udtryk, som egner sig godt til de kolde måneder.

Der findes mange opskrifter, hvor det er hensigten, at man strikker med tykt garn. Man kan også omregne garnforbruget fra en opskrift med tyndt garn som original-garnet, så man kan bruge tykt garn i stedet for. Dette skal man dog være opmærksom på, så man køber nok af det tykke garn, da man skal bruge flere nøgler af det tykke garn pga. løbelængder.

Hvis du skulle have brug for at omregne garnforbruget fra tyndt garn til tykt garn eller omvendt, kan du altid kontakte Maskefabrikken og få hjælp.

Maskefabrikken: Butik og webshop for garnelskere

Maskefabrikken er ejet af Helle, der siden 2008 har været helt tosset med garn. I efteråret 2019 åbnede hun sin egen butik i Galten samt en webshop, hvor der er plads til andre, der er ligeså tossede med garn, som hun selv er.

Maskefabrikken har et stort udvalg af alt dét, som både nybegyndere og erfarne har brug for inden for garn-verdenen. Udvalget inden for tykt garn rummer alt fra håndfarvet til genbrugt garn i næsten alle regnbuens farver. Så uanset om du er til det monotone eller det farverige look, har Maskefabrikken noget, der med sikkerhed falder i din smag.

Der forhandles både populære producenter som Hjertegarn og Mayflower, men du kan også blive introduceret for mindre kendte producenter såsom NoLimit Garn. Hop over på hjemmesiden, og bliv inspireret til dit næste projekt med tykt garn.