Vælg den rigtige knæskinne

Er du kommet i den uheldige situation, at du står og mangler en knæskinne eller anden artet støtte til knæet? Det er naturligvis en træls ting at sidde i, men det behøves ikke at gøres mere besværlig af alle de mange forskellige typer støtte, der findes. Her får du et par gode overvejelser at tage med, når du skal vælge den rigtige knæskinne eller knæstøtte, til lige netop dit problem!

Støtte efter skade

Det første der er værd at tage med sig, når du skal beslutte, hvilken type knæskinne du skal skaffe dig, er hvilken skade, du har. Knæskinnen eller støttebandagen skal være tilsvarende den skade, der er pådraget, og forkert valg kan derfor også have trælse effekter. Der findes forskellige løsninger, blandt andre:

  • Knæbadager, der er gode til springerknæ, løberknæ, lette hævelser eller generel forebyggelse, da de er mere fleksible og bløde i materialet.

  • Knæskinne, der egner sig bedre til de mere alvorlige knæskader. Her er der nemlig ofte behov for en decideret skinne i aluminium, der kan give støtte til knæet, og sørge for at den ikke kommer ud i en stilling, der kan være forværrende eller irriterende.

Udover den korte introduktion til støttemuligheder er det muligt at kontakte eksempelvis fysioterapeuter eller lignende, og ellers kan man prøve at find den rigtige her.

Leje af knæskinne

Nogle knæskinner, hvis man er ude i at skal have sådan en til en alvorlig skade, er ikke helt billige at få fat i. Det kan især være en stor investering at gøre, hvis den skade man har pådraget sig, helst skulle være en engangsting. Heldigvis kan man da nogle steder få lov til at leje nogle af de helt dyre knæskinner. På den måde er det muligt at skåne økonomien, og stadig få lige præcis den specialiserede hjælp, som der er behov for i den givne situation.